top of page

Audit Directiva NIS

Apelează la experți in mod flexibil la elementele mai delicate, ca sa fiți siguri ca aveți opinie de audit favorabila!

Adoptă o metodă probată si lucrează cu oameni mai experimentați in auditarea sistemelor informatice si managementul securității in organizație.

 

Cu noi identifici mai rapid si eficace necoformitatile fata de cerințele legii, riscurile de securitate ale serviciilor esentiale ale afacerii.

Unicitate
Metoda temeinica

Avem un standard foarte ridicat de calitate al activitatii de audit.

Echipa de audit Sectio Aurea a primit laude si recomandari pentru atentia de care a dat dovada in misiunile de audit

Relevanta

Echipa de auditori, condusa de fondator, este foarte specializata in implementarea cerintelor legii NIS, dar si in operarea efectiva a managementul IT si a securitatii in diverse organizatii. 
Cand auditam, o facem avizat. 

Nivelul de maturitate

Avem oameni cu experienta in domeniu, intelegem businessul IT si intelegem contextul. 

Implicam numai auditori experimentati. 

Calitatea

Pentru ca suntem foarte experimentati si stim sa eplicam faptic neconformarile cu cerintele Legii, o mare parte din clientii pe care i-am auditat ne-au ales ca si consultanti in materie de implementare a cerintelor NIS. 

Unicitate. De ce sa lucrezi cu noi?

Ce auditam?

Auditul Securitatii informatiei

Evaluam nivelul de maturitate al celor mai importante elemente ale conformarii, si anume guvernanta securitatii in organizatie:

Strategia si politica de securitate

Angajamentul continuu din partea managementului

Stabilirea, monitorizarea, raportarea indicatorilor de securitate

Mecanismele de auditare interna si autoevaluare

Managementul riscului 

Managementul subcontractorilor

Modalitatea in care cerintele legale sunt implementate in procedurile operationale si instructiuni de lucru si operatiunile IT
Programele de security awareness

Analizam configurărilor echipamentelor de rețea, serverelor și sistemelor de operare.

Verificam modul în care sunt implementate standardele minime de securitate impuse de lege si de cele mai bune practici prin colectarea de evidente de audit concrete din domeniile critice. 

Evaluam securității sistemelor SCADA și a altor sisteme de control industrial prin activitatile de audit a securitatii informatiei, auditul arhitecturii, auditul configuratiei, testarea de securitate, auditului codului sursa. 

Identificarea vulnerabilităților specifice și recomandarea măsurilor de securitate adecvate.

Evaluam structura de rețea și a interconexiunilor între diferitele componente și zone ale infrastructurii.

Verificam modul în care sunt implementate standardele minime de securitate impuse de lege si de cele mai bune practici. 

Testam vulnerabilităților rețelelor și sistemelor informatice prin simularea unor atacuri cibernetice.

Identificam și documentam vulnerabilitățile și recomandam măsurilor de remediere.

Pentru aplicatiile dezvoltate in house, verificam securitarea partilor critice din Codul Sursă dupa cum urmeaza: 
 

Mecanisme de autentificare: ne asiguram de faptul că autentificarea utilizatorilor este realizată în mod securizat.

Mecanisme criptografice: verificam utilizarea corecta a algoritmilor de criptare pentru protecția datelor.

Gestionarea utilizatorilor: Evaluam procesele de gestionare a conturilor utilizatorilor și a permisiunilor.

Controlul accesului la resurse: Verificam că accesul la resurse este controlat și monitorizat corespunzător.

Interacțiuni cu alte aplicații: Evaluam modului în care aplicația interacționează cu alte aplicații pentru a preveni breșele de securitate.

Verificarea securității comunicațiilor și interacțiunilor cu bazele de date.

Unicitate

Referinte

Din multitudinea de optiuni, putem sa mentionam ca ne-am selectat atent unde ne-am ofertat capabilitatile. 

Am pus mereu pret pe calitate si nu pe cantitate. 

Clientii nostri sunt organizatii cu un nivel foarte matur de organizare a securitatii informatiei, care si-au meritat auditorii nostri. 

Echipa de audit

Echipa Sectio Aurea este formată din profesioniști cu capabilități tehnice avansate și certificări recunoscute în domeniul auditului de securitate.
Aceștia au cunoștințe aprofundate despre legislația română sau europeana aplicabilă auditului și îndeplinesc, ba chiar depășesc, cerințele minime legale pentru furnizorii acreditați de servicii de audit de securitate.

Punctele forte ale echipei noastre

Prin alegerea Sectio Aurea, beneficiați de o echipă dedicată și experimentată, pregătită să asigure un audit de securitate de înaltă calitate, adaptat nevoilor specifice ale organizației dumneavoastră.

Ne-am specializat în identificarea vulnerabilităților, reducerea riscurilor și crearea de programe de securitate care asigură condițiile necesare pentru dezvoltarea pe termen lung a companiei.

 

Specialiștii Sectio Area dețin expertiză avansată în următoarele domenii:

  • Analiza amenințărilor și a vulnerabilităților existente/potențiale: Identificăm și evaluăm atât amenințările actuale, cât și pe cele potențiale, asigurând o protecție proactivă a infrastructurii IT.

  • Evaluarea riscurilor și a impactului de business: Realizăm evaluări detaliate ale riscurilor și analizăm impactul acestora asupra afacerii, oferind soluții adaptate pentru minimizarea riscurilor.

  • Consultanță pentru asigurarea confidențialității, integrității și disponibilității informațiilor: Oferim consultanță specializată pentru protejarea datelor, garantând confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea informațiilor critice.

  • Implementarea soluțiilor necesare pentru un nivel optim de securitate: Dezvoltăm și implementăm soluții de securitate care asigură un mediu de business sănătos și durabil.

 

Prin colaborarea cu Sectio Aurea , compania dumneavoastră beneficiază de soluții personalizate și de o abordare strategică pentru a menține un nivel optim de securitate pe termen lung.

DSC03918.jpg

Descoperă cheia succesului în securitatea cibernetică cu o sesiune one-to-one exclusivă alături de Mădălin Bratu, mintea inovatoare din spatele Sectio Aurea.

Cu o experiență remarcabilă de 20 de ani în IT și un parcurs profesional impresionant, Mădălin este consultantul de elită pe care orice lider în domeniu și-l dorește alături.

Profitați de oportunitatea unică de a vă îmbogăți cunoștințele și de a vă securiza afacerea într-un mod personalizat și eficient.

Planificați acum întâlnirea dvs. cu Mădălin Bratu și deblocați accesul la soluții de securitate cibernetică la cel mai înalt nivel cat si la o echipa de experti top tier in securitatea cibernetica

bottom of page