top of page

Red Teaming

Exercițiul Red Teaming testează reziliența suprafeței de atac, eficacitatea tehnicilor de detecție a amenințărilor, eficiența proceselor de răspuns și conștientizarea personalului organizației.

Scopul serviciilor de tip Red Team

Serviciile de Red Teaming evaluează cât de bine ar reacționa organizația dumneavoastră în fiecare etapă a unui atac cibernetic, de la recunoaștere la exploatare. 

Veți obține o perspectivă extinsă asupra stării suprafeței de atac și a eficienței tehnicilor, proceselor și personalului dumneavoastră de securitate. 

Exercițiul Red Teaming testează reziliența suprafeței de atac, eficacitatea tehnicilor de detecție a amenințărilor, eficiența proceselor dumneavoastră de răspuns și conștientizarea personalului dumneavoastră.

Exercițiul Red Teaming este o testare de securitate care necesita alocare de resurse umane si financiare mai ridicate, comparativ un test de penetrare. necesita mult mai mult timp si rezultatul este unul stiut. Compania Dumneavoastra va avea o bresa de securitate dovedita. 

Exercițiul Red Teaming este cea mai apropiata simulare a a unui atacator real, avansat. In urma acestui test veti identifica domeniile vulnerabile ale companiei Dumneavoastra: oameni, procese, tehnologii, controale. 

Metodologia folosită pentru testarea de tip Red Team

Sectio Aurea aplică o metodologie pentru a analiza sisteme sau procese cu scopul de a le dezvălui slăbiciunile și a identifica necesitățile corespunzătoare de securitate.

 

Tehnicile utilizate de companie în identificarea și evaluarea vulnerabilităților se bazează pe cele mai bune practici actuale în domeniul securității la nivel global.

De asemenea, experții nostri vor identifica vulnerabilități, folosind informații stocate în baze de date precum CVE (Common Vulnerabilities and Exposures), CWE (Common Weakness Enumeration), CCE (Common Configuration Enumeration) și Bugtraq (SecurityFocus).

Etapele generale ale unui exercitiu de tip Red - Teaming

Construirea unui model al amenințărilor este o activitate pe care o efectuăm în 6 pași:

 1. Cunoașterea arhitecturii și specificațiilor de securitate

 2. Identificarea activelor și rolurilor

 3. Construirea unei matrice de apărare

 4. Identificarea amenințărilor care reprezintă un pericol pentru active

 5. Identificarea atacurilor care pot duce la amenințări la securitate

 6. Identificarea condițiilor care pot duce la un atac de succes.

Efectuarea evaluării

Se efectuează atacurile, așa cum sunt descrise în planul de acțiune și se descoperă vulnerabilitățile și variațiile acestora.

Raportarea rezultatelor

Raportarea rezultatelor constă în documentarea, pentru dumneavoastră, a problemelor identificate și prezentarea recomandărilor pentru a atenua riscurile implicate de vulnerabilități. Pentru fiecare vulnerabilitate întâlnită vom întocmi un raport individual, care documentează scenariile de risc, gravitatea, etapele reproducerii și metodele de remediere.

Fazele detaliate ale unei testari de tip Red Teaming

Serviciile de testare securitate cibernetică livrate de Sectio Aurea includ următorii paşi:

Planificare și Definirea Scopului

 • Stabilirea obiectivelor: Definirea clară a obiectivelor testului, ce arii vor fi testate și ce rezultate se așteaptă.

 • Identificarea echipei și rolurilor: Selectarea membrilor echipei de red teaming și atribuirea rolurilor specifice.

 • Coordonarea cu echipa de blue teaming: Asigurarea că echipa de apărare este informată despre test și își înțelege rolul.

Colectarea Informațiilor (Reconnaissance)

 • Reconnaissance pasiv: Adunarea de informații despre țintă folosind surse publice, fără a interacționa direct cu sistemul țintă.

 • Reconnaissance activ: Interacțiuni directe cu sistemul țintă pentru a aduna informații mai detaliate, cum ar fi scanările de porturi și verificarea serviciilor active.

Exploatarea Vulnerabilităților (Initial Access)

 • Identificarea vulnerabilităților: Utilizarea informațiilor adunate pentru a identifica vulnerabilitățile potențiale.

 • Exploatarea vulnerabilităților: Lansarea atacurilor pentru a obține acces neautorizat la sistem.

Escaladarea Privilegiilor (Privilege Escalation)

 • Escaladarea verticală: Obținerea unor niveluri mai ridicate de privilegii în sistem.

 • Escaladarea orizontală: Extinderea accesului la alte sisteme sau conturi fără a crește nivelul de privilegii.

Persistența

 • Menținerea accesului: Implementarea mijloacelor pentru a păstra accesul la sistem chiar și după ce vulnerabilitatea inițială este remediată.

 • Backdoors și rootkits: Instalarea de backdoors sau rootkits pentru a asigura persistența.

Misiunea de Explorare și Exfiltrare

 • Examinarea datelor: Analizarea și accesarea datelor sensibile.

 • Exfiltrarea datelor: Transferul datelor către un sistem controlat de atacatori fără a fi detectați.

Raportarea și Analiza

 • Documentarea atacului: Crearea unui raport detaliat care descrie toate acțiunile întreprinse, vulnerabilitățile exploatate și datele accesate.

 • Recomandări: Oferirea de recomandări pentru îmbunătățirea securității și remedierea vulnerabilităților.

Beneficii

Serviciile de audit oferite de Sectio Aurea aduc multiple beneficii organizației tale, printre care:

Obțineți validarea eforturilor de securizare

Testati controalele de securitate interne și externe, inclusiv protecțiile în jurul sistemelor de mare valoare

Identificati vulnerabilitatile exploatabile si vectorii de compromis

Un test de penetrare corect efectuat prioritizeaza eforturile de securitate in jurul zonelor cu vulnerabilitati ridicate.

Unicitate. De ce sa lucrezi cu noi?

Metoda temeinica

Avem un standard foarte ridicat de calitate al activitatii de audit.

Echipa de audit Sectio Aurea a primit laude si recomandari pentru atentia de care a dat dovada in misiunile de audit

Relevanta

Echipa de auditori, condusa de fondator, este foarte specializata in operarea efectiva a managementul IT si a securitatii in diverse organizatii. 
Cand auditam, o facem avizat. 

Nivelul de maturitate

Avem oameni cu experienta in domeniu, intelegem businessul IT si intelegem contextul. 

Implicam numai auditori experimentati. 

Calitatea

Pentru ca suntem foarte experimentati si stim sa eplicam faptic neconformarile cu cerintele Legii, o mare parte din clientii pe care i-am auditat ne-au ales ca si consultanti in materie de implementare a cerintelor NIS. 

Echipa de testare

Echipa Sectio Aurea este formată din profesioniști cu capabilități tehnice avansate și certificări recunoscute în domeniul de pentest.
Aceștia au cunoștințe aprofundate despre legislația română sau europeana aplicabilă auditului și îndeplinesc, ba chiar depășesc, cerințele minime legale pentru furnizorii acreditați de servicii de audit de securitate.

Punctele forte ale echipei noastre

Prin alegerea Sectio Aurea, beneficiați de o echipă dedicată și experimentată, pregătită să asigure un audit de securitate de înaltă calitate, adaptat nevoilor specifice ale organizației dumneavoastră.

Ne-am specializat în identificarea vulnerabilităților, reducerea riscurilor și crearea de programe de securitate care asigură condițiile necesare pentru dezvoltarea pe termen lung a companiei.

 

Specialiștii Sectio Area dețin expertiză avansată în următoarele domenii:

 • Analiza amenințărilor și a vulnerabilităților existente/potențiale: Identificăm și evaluăm atât amenințările actuale, cât și pe cele potențiale, asigurând o protecție proactivă a infrastructurii IT.

 • Evaluarea riscurilor și a impactului de business: Realizăm evaluări detaliate ale riscurilor și analizăm impactul acestora asupra afacerii, oferind soluții adaptate pentru minimizarea riscurilor.

 • Consultanță pentru asigurarea confidențialității, integrității și disponibilității informațiilor: Oferim consultanță specializată pentru protejarea datelor, garantând confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea informațiilor critice.

 • Implementarea soluțiilor necesare pentru un nivel optim de securitate: Dezvoltăm și implementăm soluții de securitate care asigură un mediu de business sănătos și durabil.

 

Prin colaborarea cu Sectio Aurea , compania dumneavoastră beneficiază de soluții personalizate și de o abordare strategică pentru a menține un nivel optim de securitate pe termen lung.

DSC03918.jpg

Descoperă cheia succesului în securitatea cibernetică cu o sesiune one-to-one exclusivă alături de Mădălin Bratu, mintea inovatoare din spatele Sectio Aurea.

Cu o experiență remarcabilă de 20 de ani în IT și un parcurs profesional impresionant, Mădălin este consultantul de elită pe care orice lider în domeniu și-l dorește alături.

Profitați de oportunitatea unică de a vă îmbogăți cunoștințele și de a vă securiza afacerea într-un mod personalizat și eficient.

Planificați acum întâlnirea dvs. cu Mădălin Bratu și deblocați accesul la soluții de securitate cibernetică la cel mai înalt nivel cat si la o echipa de experti top tier in securitatea cibernetica

bottom of page