top of page

Teste de penetrare

Apară-te proactiv.

Accesul neautorizat la resursele companiei este o preocupare serioasă și în creștere, pe măsură ce suprafețele de atac cresc.

Așa cum adversarii din lumea reală evoluează în fiecare zi pentru a exploata vulnerabilitățile, organizațiile trebuie să adapteze abordările de testare, pentru a înțelege cum s-ar comporta rețelele lor împotriva adversarilor calificați.

Un test de penetrare identifică și demonstrează vulnerabilități.  

Vă oferă o nouă înțelegere și strategii pentru consolidarea poziției de securitate împotriva amenințărilor cibernetice.


Testarea de penetrare ajută la identificarea lacunelor de securitate.

Răspundeți la întrebări importante. Ar putea un atacator să pătrundă în rețeaua mea? Pe unde? ​Cât de departe ar putea ajunge?

Serviciile de testare de securitate cibernetică furnizate de Sectio Aurea evaluează eficacitatea măsurilor de securitate ale organizației și identifică vulnerabilitățile care ar putea fi exploatate de atacatori.

 

Testarea este, de asemenea, esențială pentru conformitatea cu cerințele de reglementare și standardele precum PCI DSS, ISO 27002, NIS, și reglementările BNR și ASF.

 

Demonstrând că au luat măsuri pentru a-și securiza sistemele și datele, organizațiile pot întări relațiile de încredere cu clienții, partenerii și alte părți interesate.

Prin alegerea Sectio Aurea, organizația dumneavoastră beneficiază de o evaluare cuprinzătoare și soluții personalizate pentru asigurarea securității cibernetice.

Beneficii

Serviciile de audit oferite de Sectio Aurea aduc multiple beneficii organizației tale, printre care:

Obțineți validarea eforturilor de securizare

Testati controalele de securitate interne și externe, inclusiv protecțiile în jurul sistemelor de mare valoare

Identificati vulnerabilitatile exploatabile si vectorii de compromis

Un test de penetrare corect efectuat prioritizeaza eforturile de securitate in jurul zonelor cu vulnerabilitati ridicate.

Caracteristici specifice ale serviciilor

Serviciile de audit oferite de Sectio Aurea sunt axate in urmatoarele directii:

Serviciul nostru de scanare a vulnerabilităților oferă informații actualizate prin utilizarea scanerelor interne și externe, detectând cu acuratețe vulnerabilitățile din rețeaua dvs. și din mediile cloud acceptate. Efectuăm scanări precise asupra dispozitivelor de rețea, serverelor, aplicațiilor web, bazelor de date și altor active, atât la nivel local, cât și în mediile cloud.

Serviciul nostru vă asigură gestionarea vulnerabilităților fără a vă impune sarcini legate de hardware, software și mentenanța produselor de scanare. Echipa noastră dedicată gestionează integral serviciul, eliminând responsabilitățile de administrare și întreținere din partea dumneavoastră.

Prin utilizarea serviciului nostru, veți putea:

 • Identifica vulnerabilități reale și exploatabile

 • Îndeplini cerințele de conformitate cu reglementările

 • Completa echipa cu experți dedicați în gestionarea vulnerabilităților pe durata serviciilor noastre

 • Simplifica procesul de remediere aplicând recomandările conținute în raportul livrat de noi

Astfel, veți beneficia de o soluție eficientă și comprehensivă pentru gestionarea vulnerabilităților în infrastructura dvs.

Teste de penetrare

Testele de penetrare reprezintă o metodă de evaluare a securității unui sistem informatic prin simularea unor atacuri. Aceste teste exploatează vulnerabilitățile existente și cunoscute într-un mod asemănător cu încercările unui atacator, dar într-un mod etic și cu permisiunea beneficiarului.

Etapele testului de penetrare:

 1. Teste automate și manuale: Un test de penetrare complet cuprinde atât teste automate, cât și manuale. Testele manuale identifică erori de programare și analizează, confirmă sau infirmă rezultatele testelor automate.

 2. Abordări principale de testare:

  • Black box: Echipa de testare nu cunoaște nicio informație despre sistemele testate, exceptând informațiile de accesare a aplicațiilor (pagini web, adrese IP). Această metodă este utilizată pentru testarea externă a beneficiarului.

  • Grey box: Echipa de testare nu are informații detaliate despre sistemele testate, dar dispune de un cont de utilizator la o stație de lucru cu anumite roluri. Această abordare hibridă este cea mai comună, deoarece testerul poate simula un atac metodic fără a cunoaște fiecare detaliu al sistemelor țintă.

  • White box: Echipa de testare are acces la toate informațiile despre sisteme, inclusiv codul sursă și privilegii administrative. Această metodă permite o testare amănunțită, identificând rapid și eficient problemele de securitate.

Verificarea codului software

Sectio Aurea utilizează o abordare în patru pași pentru a efectua verificări de cod:

 1. Identificarea obiectivelor verificării codului În acest pas, investigăm arhitectura aplicației și tehnologia utilizată pentru a identifica specificațiile cheie de securitate și posibilele amenințări. Pe baza acestor informații, dezvoltăm un document care descrie obiectivele revizuirii codului, incluzând setul de tehnologii și vulnerabilități specifice ce urmează să fie revizuite de experții noștri.

 2. Efectuarea unei scanări preliminare În al doilea pas, utilizăm, dacă este posibil, un scanner de analiză statică pentru a descoperi un set inițial de probleme la nivel de cod care ar putea necesita o verificare manuală detaliată. Scanarea implică o combinație de metode de analiză statică și verificare manuală pentru a identifica vulnerabilitățile din interiorul codului, concentrându-se pe zonele cu probabilitate ridicată de breșe de securitate.

 3. Efectuarea unei inspecții detaliate În continuare, trecem la verificarea manuală a codului pentru a identifica defectele greu de descoperit folosind doar instrumente de analiză statică. Această etapă este esențială pentru descoperirea problemelor complexe de securitate.

 4. Raportarea rezultatelor Etapa finală implică analiza problemelor cauzate de arhitectura aplicației. Documentăm toate problemele identificate și oferim recomandări pentru remedierea acestora. Raportul final conține o analiză detaliată și soluții practice pentru îmbunătățirea securității codului.

Prin această abordare structurată, asigurăm o verificare cuprinzătoare a codului software, identificând și remediind vulnerabilitățile critice.

Servicii de inginerie socială

Ingineria socială abordează elementul uman al securității, prin care evaluatorii încearcă să acceseze informații sensibile manipulând psihologia umană. Echipa Safetech Innovations va evalua cât de vulnerabili sunt angajații Beneficiarului la un potențial atac de inginerie socială și probabilitatea ca aceștia să încalce regulile și/sau procedurile companiei.

 

Serviciile noastre de inginerie socială tip phishing sunt concepute pentru a imita atacurile pe care persoanele rău intenționate le-ar putea efectua pentru a obține informații confidențiale din organizația dumneavoastră. Phishingul implică trimiterea de comunicări, cel mai frecvent prin e-mail, de la o sursă aparent legitimă - de exemplu, imitând o persoană cu funcție de conducere, un coleg sau un furnizor de servicii.

 

Etapele serviciilor de inginerie socială:

 1. Simularea atacurilor de phishing: Trimiterea de mesaje de phishing care par a proveni de la surse de încredere pentru a evalua reacțiile angajaților.

 2. Evaluarea răspunsurilor: Analiza modului în care angajații reacționează la atacurile simulate, identificând punctele slabe și nivelul de conștientizare a securității.

 

Raportarea rezultatelor:

Serviciile propuse se încheie cu livrarea unui raport complet al constatărilor și recomandărilor de atenuare a riscurilor identificate. Raportul include:

 • Numărul de mesaje trimise

 • Destinatarii mesajelor

 • Numărul de mesaje deschise

 • Numărul de formulare completate

 

În raport sunt incluse statistici comparative ale rezultatelor obținute față de alte campanii derulate de Safetech Innovations, oferind o referință reală din piață.

 

Prin utilizarea acestor servicii, organizația dumneavoastră poate îmbunătăți nivelul de conștientizare a securității în rândul angajaților și poate implementa măsuri eficiente pentru a reduce riscurile asociate atacurilor de inginerie socială.

Metodologia folosită pentru auditul de securitate

Serviciile de testare securitate cibernetică livrate de Sectio Aurea includ următorii paşi:

Definirea scopului serviciilor și elaborarea planului de acțiuni

În această etapă, vom conveni asupra unui acord de confidențialitate și vom stabili scopul și aria de acoperire a lucrărilor, inclusiv tipurile de testare și scenariile de atac. Centralizăm cerințele, stabilim obiectivele și convenim asupra formularelor, termenelor, precondițiilor, limitărilor și excluderilor.

Executarea planului de acțiune

Această fază vizează descoperirea defectelor în rețele, sisteme și/sau aplicații folosind metode active și pasive. Verificăm configurările incorecte ale sistemelor și serviciilor, versiunile instalate ale aplicațiilor și patch-urilor, precum și designul nesigur al aplicațiilor. Testarea automată identifică vulnerabilitățile și aplicațiile malware din infrastructură, indicând modurile de exploatare și ușurința acestora.

Raportarea rezultatelor

Evaluările de securitate cibernetică realizate în timpul execuției vor fi documentate într-un raport detaliat, care include testele efectuate, vulnerabilitățile descoperite și riscurile de securitate asociate, împreună cu recomandările pentru remediere.

Informare pentru facilitarea remedierii și retestare

În această etapă, oferim suport pentru înțelegerea problemelor identificate și a recomandărilor pentru reducerea riscurilor asociate vulnerabilităților descoperite. Orice angajament de securitate cibernetică realizat de echipa noastră se încheie cu o retestare, pentru a vă asigura că problemele au fost soluționate cu succes.

Unicitate. De ce sa lucrezi cu noi?

Metoda temeinica

Avem un standard foarte ridicat de calitate al activitatii de audit.

Echipa de audit Sectio Aurea a primit laude si recomandari pentru atentia de care a dat dovada in misiunile de audit

Relevanta

Echipa de auditori, condusa de fondator, este foarte specializata in operarea efectiva a managementul IT si a securitatii in diverse organizatii. 
Cand auditam, o facem avizat. 

Nivelul de maturitate

Avem oameni cu experienta in domeniu, intelegem businessul IT si intelegem contextul. 

Implicam numai auditori experimentati. 

Calitatea

Pentru ca suntem foarte experimentati si stim sa eplicam faptic neconformarile cu cerintele Legii, o mare parte din clientii pe care i-am auditat ne-au ales ca si consultanti in materie de implementare a cerintelor NIS. 

Echipa de testare

Echipa Sectio Aurea este formată din profesioniști cu capabilități tehnice avansate și certificări recunoscute în domeniul de pentest.
Aceștia au cunoștințe aprofundate despre legislația română sau europeana aplicabilă auditului și îndeplinesc, ba chiar depășesc, cerințele minime legale pentru furnizorii acreditați de servicii de audit de securitate.

Punctele forte ale echipei noastre

Prin alegerea Sectio Aurea, beneficiați de o echipă dedicată și experimentată, pregătită să asigure un audit de securitate de înaltă calitate, adaptat nevoilor specifice ale organizației dumneavoastră.

Ne-am specializat în identificarea vulnerabilităților, reducerea riscurilor și crearea de programe de securitate care asigură condițiile necesare pentru dezvoltarea pe termen lung a companiei.

 

Specialiștii Sectio Area dețin expertiză avansată în următoarele domenii:

 • Analiza amenințărilor și a vulnerabilităților existente/potențiale: Identificăm și evaluăm atât amenințările actuale, cât și pe cele potențiale, asigurând o protecție proactivă a infrastructurii IT.

 • Evaluarea riscurilor și a impactului de business: Realizăm evaluări detaliate ale riscurilor și analizăm impactul acestora asupra afacerii, oferind soluții adaptate pentru minimizarea riscurilor.

 • Consultanță pentru asigurarea confidențialității, integrității și disponibilității informațiilor: Oferim consultanță specializată pentru protejarea datelor, garantând confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea informațiilor critice.

 • Implementarea soluțiilor necesare pentru un nivel optim de securitate: Dezvoltăm și implementăm soluții de securitate care asigură un mediu de business sănătos și durabil.

 

Prin colaborarea cu Sectio Aurea , compania dumneavoastră beneficiază de soluții personalizate și de o abordare strategică pentru a menține un nivel optim de securitate pe termen lung.

Referinte

Fintech SUA cu un model inovativ de business si anume brokeraj de servicii financiare.

Sistemul testat a fost unul de complexitate foarte ridicata.
Sectio Aurea a fost selectata datorita experientei echipei si posibilitatii de a scala dinamic in domenii emergente: Cloud & API Security. 
Proiectul a necesitat implicarea a 5 pentesteri dedicati, care au muncit fulltime 4 luni.   

DSC03918.jpg

Descoperă cheia succesului în securitatea cibernetică cu o sesiune one-to-one exclusivă alături de Mădălin Bratu, mintea inovatoare din spatele Sectio Aurea.

Cu o experiență remarcabilă de 20 de ani în IT și un parcurs profesional impresionant, Mădălin este consultantul de elită pe care orice lider în domeniu și-l dorește alături.

Profitați de oportunitatea unică de a vă îmbogăți cunoștințele și de a vă securiza afacerea într-un mod personalizat și eficient.

Planificați acum întâlnirea dvs. cu Mădălin Bratu și deblocați accesul la soluții de securitate cibernetică la cel mai înalt nivel cat si la o echipa de experti top tier in securitatea cibernetica

bottom of page