top of page

Audit Securitate

Nu lăsa incertitudinile să-ți umbrească succesul.

Navighează cu încredere prin marea de incertitudini.

Cu noi.

Ne dedicăm în a-ți construi o strategie structurată, care să te ajute să identifici amenințările de securitate și să îți gestionezi eficient iscurile.Alătură-te nouă și îți vom oferi instrumentele necesare pentru a face față oricărui obstacol.

Contactează-ne astăzi și pornește pe drumul spre o afacere mai sigură și mai puternică.

Beneficii

Serviciile de audit oferite de Sectio Aurea aduc multiple beneficii organizației tale, printre care:

Reducerea costurilor

Auditul ajută la identificarea domeniilor cu cheltuieli excesive pentru măsurile de securitate și la optimizarea resurselor prin utilizarea soluțiilor eficiente.

Creșterea încrederii clienților si actionarilor

Demonstrarea angajamentului organizației față de securitatea datelor sporește încrederea clienților și partenerilor, consolidând relațiile de afaceri.

Ce facem?

Serviciile de audit oferite de Sectio Aurea sunt axate in urmatoarele directii:

Evaluam nivelul de maturitate al organizarii securitatii informatiei 

va furnizam o imagine completa a nivelului in care organizatia Dumneavoastra isi organizeaza securitatea informatiei, cat si va furnizam nivelele dorite superioare. 

Va creionam un plan de actiuni concrete

pentru cele doua dimensiuni ale anazei, va trasam planuri concrete de actiuni 

1. Planul de masuri pentru minimizarea riscurilor de securitate la un nivel acceptat

2. Planul de masuri pentru atingerea unui nivel superior de maturitate

3. Planul de masuri pentru remedierea neconformarii cu standarde internationale selectate. 

Metodologia folosită pentru auditul de securitate

Metodologia de audit a Sectio Aurea se bazează pe cele mai riguroase standarde internaționale, asigurând o evaluare exhaustivă și eficientă a securității informațiilor. Printre acestea se numără:

ISO-27001 – Sistem de management al securității informației

Acest standard oferă o structură metodică pentru audit, incluzând elemente esențiale pentru dezvoltarea unui cadru de securitate organizațional robust, precum și practici eficiente de management al securității. De asemenea, utilizează metoda PDCA (Plan-Do-Check-Act) pentru controlul și îmbunătățirea continuă a proceselor.

Cele mai bune practici în domeniul auditului IT (ISACA ITAF Framework)

Acest cadru de audit asigură că evaluările noastre sunt conforme cu cele mai înalte standarde profesionale și cele mai recente metodologii din domeniu.

Standardul NIST furnizează un ghid cuprinzător pentru gestionarea și reducerea riscurilor cibernetice, integrând cele mai bune practici pentru protecția infrastructurii critice.

ISACA CMMI Cybermaturity Model

Capability Maturity Model Integration (CMMI®) este un model de îmbunătățire a capacităților, care poate fi adaptat pentru a rezolva orice problemă de performanță la orice nivel al organizației, indiferent de industrie. Modelul oferă linii directoare și recomandări pentru a ajuta organizația dumneavoastră să diagnosticheze problemele și să îmbunătățească performanța. Utilizat de peste 10.000 de organizații din mai mult de 106 țări din întreaga lume, CMMI vă ajută să identificați și să atingeți obiective de afaceri măsurabile.

Normativele de audit specifice ale reglementarilor de conformare

pentru clientii care trebuie sa isi demonstreze conformarea cu regulamentele specifice de industrie, ne folosim standardele de audit ale ISACA impreuna cu normativele specifice. 

Alegând Sectio Aurea, beneficiezi de o metodologie de audit de înaltă calitate, care nu doar identifică vulnerabilitățile, dar și propune soluții concrete pentru îmbunătățirea continuă a securității informațiilor.

Fazele de lucru pentru desfășurarea procesului de evaluare

1. Inițierea proiectului de audit

4. Elaborarea raportului de audit

2. Planificarea activităților de audit

5. Livrarea raportului de audit

3. Executarea activităților de audit

6. Finalizarea proiectului de audit

Cerinte de conformare acoperite de auditul de securitate 

Legea 362 /2018 (Legea NIS)

ec.png

Audit tehnic fonduri structurale
Servicii de audit tehnic și de securitate pentru companiile care achiziționează și implementează sisteme informatice (echipamente hardware și software) prin proiecte cu finanțare din fonduri structurale

logo-bnr-portofoliu-simplu_edited.jpg

ReGIS - sistemul național de transfer de fonduri cu decontare pe bază brută în timp real 

SaFIR - sistemul de decontare a instrumentelor financiare

transfond_logo.jpeg

Reguli de sistem ale SENT

EBA-logo.png

EBA Guidelines on ICT and security risk management

swift.png

Customer Security Programme (CSP)

anaf.jpg

Ordinul 146/2022 pentru aprobarea condiţiilor de furnizare a informaţiilor, modelului-cadru al protocolului de colaborare, procedurii privind schimbul de informaţii între Agenţia Naţională de Administrare Fiscală şi persoanele juridice de drept privat

vda.jpg

TISAX Trusted Information Security Assessment Exchange)

VDA-ISA (Verband der Automobilindustrie Information Security Assessment)

Echipa de audit

Echipa Sectio Aurea este formată din profesioniști cu capabilități tehnice avansate și certificări recunoscute în domeniul auditului de securitate.
Aceștia au cunoștințe aprofundate despre legislația română sau europeana aplicabilă auditului și îndeplinesc, ba chiar depășesc, cerințele minime legale pentru furnizorii acreditați de servicii de audit de securitate.

Punctele forte ale echipei noastre

Prin alegerea Sectio Aurea, beneficiați de o echipă dedicată și experimentată, pregătită să asigure un audit de securitate de înaltă calitate, adaptat nevoilor specifice ale organizației dumneavoastră.

Ne-am specializat în identificarea vulnerabilităților, reducerea riscurilor și crearea de programe de securitate care asigură condițiile necesare pentru dezvoltarea pe termen lung a companiei.

 

Specialiștii Sectio Area dețin expertiză avansată în următoarele domenii:

  • Analiza amenințărilor și a vulnerabilităților existente/potențiale: Identificăm și evaluăm atât amenințările actuale, cât și pe cele potențiale, asigurând o protecție proactivă a infrastructurii IT.

  • Evaluarea riscurilor și a impactului de business: Realizăm evaluări detaliate ale riscurilor și analizăm impactul acestora asupra afacerii, oferind soluții adaptate pentru minimizarea riscurilor.

  • Consultanță pentru asigurarea confidențialității, integrității și disponibilității informațiilor: Oferim consultanță specializată pentru protejarea datelor, garantând confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea informațiilor critice.

  • Implementarea soluțiilor necesare pentru un nivel optim de securitate: Dezvoltăm și implementăm soluții de securitate care asigură un mediu de business sănătos și durabil.

 

Prin colaborarea cu Sectio Aurea , compania dumneavoastră beneficiază de soluții personalizate și de o abordare strategică pentru a menține un nivel optim de securitate pe termen lung.

Unicitate. De ce sa lucrezi cu noi?

Metoda temeinica

Avem un standard foarte ridicat de calitate al activitatii de audit.

Echipa de audit Sectio Aurea a primit laude si recomandari pentru atentia de care a dat dovada in misiunile de audit

Relevanta

Echipa de auditori, condusa de fondator, este foarte specializata in implementarea cerintelor legii NIS, dar si in operarea efectiva a managementul IT si a securitatii in diverse organizatii. 
Cand auditam, o facem avizat. 

Nivelul de maturitate

Avem oameni cu experienta in domeniu, intelegem businessul IT si intelegem contextul. 

Implicam numai auditori experimentati. 

Calitatea

Pentru ca suntem foarte experimentati si stim sa eplicam faptic neconformarile cu cerintele Legii, o mare parte din clientii pe care i-am auditat ne-au ales ca si consultanti in materie de implementare a cerintelor NIS. 

Referinte

Fintech SUA cu un model inovativ de business si anume brokeraj de servicii financiare.

Sistemul testat a fost unul de complexitate foarte ridicata.
Sectio Aurea a fost selectata datorita experientei echipei si posibilitatii de a scala dinamic in domenii emergente: Cloud & API Security. 
Proiectul a necesitat implicarea a 5 pentesteri dedicati, care au muncit fulltime 4 luni.   

software group

Software Group este un conglomerat de companii care asigura la nivel mondial solutii de digitalizare, implementari de core banking si core insurance. 

Sectio Aurea a furnizat servicii de consultanta de specialitate in alinierea solutiilor propuse cu cerintele de securitate ale clientilor lor.  

Audit Directiva NIS, EBA Guidelines, Audit BNR (REGIS, SAFIR), Transfond (SEND)
Alte referinte de securitate
DSC03918.jpg

Descoperă cheia succesului în securitatea cibernetică cu o sesiune one-to-one exclusivă alături de Mădălin Bratu, mintea inovatoare din spatele Sectio Aurea.

Cu o experiență remarcabilă de 20 de ani în IT și un parcurs profesional impresionant, Mădălin este consultantul de elită pe care orice lider în domeniu și-l dorește alături.

Profitați de oportunitatea unică de a vă îmbogăți cunoștințele și de a vă securiza afacerea într-un mod personalizat și eficient.

Planificați acum întâlnirea dvs. cu Mădălin Bratu și deblocați accesul la soluții de securitate cibernetică la cel mai înalt nivel cat si la o echipa de experti top tier in securitatea cibernetica

bottom of page