top of page

φ Talks

Dialoguri deschise pe teme de interes.

Voci care trebuie recunoscute.

Tehnologii emergente in securitatea cibernetica. 

Dialoguri deschise cu clientii.

Lucrurile care fac diferenta. 

Schimb de idei

Voi face publica vocea încă neauzita a industriei din care fac parte prin dialoguri oneste cu experti in domeniu, pe teme avansate sau de interes.

Noutati din CyberSecurity

Vei afla despre ultimele evolutii in materie de cybersecurity la nivel global. 

Analize comparative tehnologii emergente, opinii documentate despre noi directii strategice. 

Discutii cu clientii

Discutii asumate, oneste despre lectiile invatate de catre client si consultant. 

Evenimente trecute

Directiva NIS si NIS 2. Abordari practice
Vineri, 22 Martie 2024

55 participanti

32 Companii

180 de minute de continut

Într-o lume digitală în continuă evoluție, securitatea cibernetica a devenit o necesitate.

Atacatorii au inceput sa atinga deja domenii critice ale societatii si deja impacteaza servicii esentiale vietii.

Managementul securitatii informatiei devine o componenta importanta a guvernantei companiei iar necesitatea orchestarii securitatii si rezilientei afacerii (procese, oameni, tehnologii) intr-un cadru coerent, devine un imperativ pentru orice afacere.  

Acest webinar a fost o oportunitate unică pentru profesioniștii din domeniile IT și securitate cibernetică, managerii de securitate și managementul operatorilor de servicii esentiale să afle și să înțeleagă mai bine provocările și soluțiile legate de implementarea unui sistem de management specific Directivei NIS.

Cu ajutorul lui Mădălin Bratu, fondatorul Sectio Aurea, un consultant de securitate cibernetică cu 20 de ani de experiență, alături de un grup de experți, acest webinar a oferit perspective valoroase și abordări practice pentru a îndeplini cu succes cerințele Directivei NIS și a implementa un sistem integrat de management al securității.

Agenda și Speakeri:

  • Mădălin Bratu - "Managementul securitatii. Cum sa simplifici ceva ce pare complicat?".

    • Mădălin va partaja mecanisme simple si eficace pentru un sistem de management al securitatii viu in organizatie, conform cu prevederile Legii NIS. Va da exemple practice si aplicate pe domenii critice ale legii, aplicate prin digitalizare proceselor.

  • Ilie Voinea - "Directiva NIS 2: Noutăți și impactul asupra operatorilor de servicii esențiale".

    • Ilie isi va exprima opinia despre schimbările aduse de Directiva NIS 2, subliniind cerințele suplimentare și abordările practice pentru conformitate.

  • Panel Deschis cu Mădălin Bratu și Virgil Pascu - "Decizii strategice de management: Tehnologii, Procese, Oameni, Digitalizare".

    • Acest dialog deschis între Mădălin Bratu și Virgil Pascu, un profesionist IT din domeniul apelor, a explorat soluții concrete și provocări în implementarea Directivei NIS pe cazuri concrete. Raja este un mediu dificil in care poti administra riscurile de securitate pentru ca este cel mai mare operator public regional din România în domeniul alimentării populației cu apă potabilă și al epurării apelor uzate și deservește peste trei milioane de beneficiari din județele Constanța, Ialomița, Călărași, Ilfov, Dâmbovița, Brașov și Bacău.

  • Ovidiu Cucos, Demo - "Digitalizarea implementării cerințelor NIS: Studiu de caz pentru managementul vulnerabilitatilor prin tehnologiile de la Qualys".

    • Un specialist in cybersecurity cu aproape 7 ani experienta operationala in aceasta technologie, a demonstrat practic, ghidat de Madalin Bratu, cum se poate implementa rapid procesul de management al activelor si managementul vulerabilitatilor prin Qualys.

Speakeri

DSC03918.jpg

Madalin Bratu

CISM,

Auditor Atestat NIS

Director General

Sectio Aurea

Madalin Bratu, fondatorul Sectio Aurea, cu o experienta profesionala de 20 de ani in IT. Experiența lui acoperă un spectru larg de domenii, de la securitatea cibernetică și managementul serviciilor IT până la managementul proceselor, întreținerea hardware și software și consultanță avansată în guvernarea securității informațiilor.

Madalin Bratu a petrecut un deceniu lucrând la IBM, unde a contribuit la unele dintre cele mai sofisticate proiecte de servicii din Europa Centrală și de Est. A jucat un rol cheie în calitate de Global Portfolio Manager pentru Cybersecurity Services la Atos - Eviden, una dintre multinaționalele lider în domeniul securității cibernetice, gestionând proiecte globale de securitate cibernetică în domenii precum managementul identității și securitatea în cloud. Experiența lui include și contribuții valoroase la companii locale, precum Safetech Innovations, una dintre cele mai dinamice firme de securitate cibernetică din România.

Prin Sectio Aurea, ofera servicii unice, flexibile și relevante. Modelul de afaceri al companiei, rafinat pe parcursul a aproape 5 ani, se bazează pe un concept inovator - cel al microserviciilor. Madalin este însoțit de o echipă atent selecționată de experți și voci cu autoritate în domeniul securității cibernetice (CISO, DPO, CIO, arhitecți), cu care am construit o relație profesională sănătoasă în cadrul proiectelor de succes. Această relație a condus la optimizarea unei metode de livrare inovatoare (microservicii în audit și consultanță). Acești experți sunt implicați dinamic în rezolvarea provocărilor cu care vă confruntați, asigurând soluții personalizate și de înaltă calitate.
 

Madalin are servit multi clienti ca si consultant in implementarea Directivei NIS din diverse domenii (companii de apa, bancar, utilitati) dar a si participat ca si auditor atestat NIS, la diverse misiuni de audit in medii complexe sau dificile de analizat. Majoritarea clientilor il recomanda de la nivel de director general pana la Manageri IT, Manageri de securitate, manageri tehnici.

Ilie voinea.jpg

Ilie Voinea

CISM,

Auditor Atestat NIS

Cu o experiență acumulată în peste 15 ani de management IT în sectorul farmaceutic și patru ani într-o poziție cheie de Ofițer de Protecție a Datelor (DPO), Ilie Voinea se distinge ca un expert de renume în domeniul protecției datelor și securității informațiilor. Rolul său semnificativ ca DPO într-unul dintre cele mai riguros reglementate sectoare evidențiază o înțelegere profundă și o abordare practică în gestionarea și protecția datelor sensibile, precum și în menținerea conformității în medii IT complexe.

Expertiza sa nu se limitează doar la domeniul farmaceutic; Ilie a contribuit activ la comunitatea mai largă de securitate cibernetică, participând la focus groups organizate de ISACA și co-autorând publicația semnificativă ISACA - GHID PRACTIC PENTRU OSE, care servește drept manual pentru implementarea măsurilor de securitate în rețele și sisteme informatice. Aceste contribuții subliniază angajamentul său față de îmbunătățirea continuă a securității cibernetice și protecției datelor la nivel național și internațional.

Recent, Ilie este un membru activ în grupul de lucru al Directoratului Național de Securitate Cibernetică, contribuind la adaptarea și implementarea cerințelor Directivei NIS 2 în legislația românească.  În calitate de Auditor atestat NIS, Ilie aduce un nivel de expertiză și integritate recunoscute în evaluarea și certificarea conformității cu standardele de securitate cibernetică, consolidând în continuare statutul său de lider de gândire în domeniu.

La webinar, Ilie Voinea va împărtăși ultimele direcții și provocări în implementarea Directivei NIS 2 în România, oferind o perspectivă valoroasă asupra impactului acesteia asupra securității cibernetice naționale și a conformității organizațiilor. Prezentarea sa va oferi participanților informații esențiale și recomandări practice pentru a naviga cu succes în peisajul în continuă schimbare al securității cibernetice.

virgil pascu.jpg

Virgil Pascu

Director Departamentul IT,

RAJA S.A.

Cu o experiență de peste 18 ani în coordonarea departamentelor de IT și OT la RAJA S.A., Virgil Pascu se distinge ca un lider inovativ și dedicat în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor, precum și al sistemelor SCADA. Aflat la conducerea celor mai importante direcții tehnologice din cadrul celui mai mare operator public regional din România în domeniul furnizării apei potabile și epurării apelor uzate, Virgil a demonstrat o capacitate remarcabilă de a supraveghea securitatea sistemelor IT&C și SCADA, de a dirija operațiunile și de a stabili priorități între dezvoltarea sistemelor, întreținere și operațiuni.

Responsabilitățile sale includ selectarea și instalarea resurselor IT&C și SCADA, analiza necesităților informaționale și specificarea tehnologiilor pentru a satisface aceste nevoi, formularea și direcționarea strategiilor, politicilor, bugetelor și planurilor IT&C și SCADA. Virgil asigură că toate sistemele operative și componentele de rețea sunt securizate, continuu revizuite și îmbunătățite. În plus, gestionează echipa prin recrutare, selecție, orientare și formare, menținând un mediu de lucru sigur și securizat și dezvoltând oportunități de creștere personală pentru angajați.

 

Prin analiza impactului afacerii și coordonarea implementării și întreținerii sistemului de continuitate a afacerii, Virgil Pascu joacă un rol esențial în minimizarea impactului negativ al amenințărilor asupra companiei.

De asemenea, oferă consultanță privind tehnologia și infrastructura adecvată pentru susținerea obiectivelor de afaceri ale consiliului de administrație și dirijează Centrul de Operațiuni de Securitate pe care l-a dezvoltat, menținând un nivel ridicat de securitate cibernetică în rețelele IT și OT ale companiei.

Ovidiu Cucos.jpeg

Ovidiu Cucos

Information Security Officer,

Vienna Insurance Group Management Service SRL

Ovidiu Cucos este un expert în domeniul securității informatice și managementului riscurilor, cu o carieră distinsă axată pe protejarea activelor și informațiilor critice. Experiența sa acoperă o gamă largă de domenii esențiale, inclusiv Securitatea și Managementul Riscurilor, Securitatea Activelor, Identitatea și Managementul Accesului, Evaluarea Securității și Testarea, Operațiunile de Securitate, Managementul Incidentelor, Investigația Incidentelor, Răspunsul la Incidente și Informatică Forensică.

Cu un rol crucial în analiza și atenuarea vulnerabilităților, Ovidiu participă activ în planificarea și exercițiile de Continuitate a Afacerii (BCP), punând accent pe implementarea și gestionarea securității fizice, adresând preocupările legate de siguranța și securitatea personalului. Este, de asemenea, responsabil de monitorizarea și auditarea conformității cu politicile interne și externe de securitate a informațiilor și cibersecuritate.

Expertiza tehnică include lucrul cu SIEM & DLP Trellix, MDM, Qualys pentru evaluarea vulnerabilităților, Burp, și PAM, demonstrând o capacitate remarcabilă de a analiza evenimentele de securitate și incidentele. Ovidiu este un lider în stabilirea proceselor și protocoalelor de triere, escaladare și remediere, gestionând incidentele escaladate într-un mod prompt și eficient.

Deținând o cunoaștere profundă a celor mai bune practici în managementul incidentelor, problemei și schimbărilor, abordarea sa și orientată către soluții îl face un panelist valoros pentru orice eveniment online axat pe ultimele tendințe și inovații în securitatea cibernetică și managementul riscurilor.

Ovidiu Cucos reprezintă o resursă inestimabilă pentru orice organizație, dedicându-se protejării informațiilor și activelor esențiale în fața amenințărilor din ce în ce mai sofisticate din mediul digital de astăzi.

Directiva NIS. Dialog practic.
3 februarie 2023

Pe masura interesului ridicat pe asigurarea conformarii cu Legea 362 (Legea NIS), am organizat cel de-al patrulea webminar cu o tema mai aplicata (anume pregatirea pentru acest audit).

Am invitat o selectie de auditori NIS cu experienta, si vom avea discutii si prezentari aplicate. Va vom introduce in tema implementarii si auditului Directivei NIS din mai multe perspective;

  • Perspectiva unui consultant cu experienta de 15 luni in implementarea cerintelor legii in diverse companii din Romania, dar si cu experienta de 20 ani in securitatea cibernetica. 

  • Perspectiva unor auditori NIS acreditati, cu experienta practica in managementul IT.

Highlights workshop 

68 participanti

67 companii 

Distributie Gaz

Transport feroviar

Distributie Apa

Administratie portuara

Medical privat

Distributie electricitate

Bancar

Transport Rutier

Tematica workshop 

Etapizarea implementarii si recomandari pentru pregatirea documentatiei. 
 

Care sunt etapele principale ale implementarii?

Care este abordarea pentru fiecare etapa?

Cum actionati in pregatirea documentatiei de lucru?

Care sunt cele mai dese greseli si cum le poti evita?

Care sunt tehnologiile obligatorii ale legii si care sunt optiunile minimale? Modele arhitecturale de baza pe baza de solutii open source / COTS

Speaker. Madalin Bratu, Director General Sectio Aurea.

Pregatirea pentru audit

Cum sa structurati cat mai bine evidentele de audit si cum sa implementati natural procedurile operationale?

Cum sa solicitati in mod clar servicii de audit NIS?

Open panel: Madalin Bratu, Director General Sectio Aurea si invitat special, Ilie Voinea.

Prezentare studiu de caz tehnic

 

Aplicație inovativă TIC pentru asigurarea protecției atacurilor cibernetice la nivelul infrastructurilor industriale critice.

Speaker: Cosmin Macaneata, Managing Partner Omega Trust.

Speakeri

Madalin Bratu are experienta aplicata de 5 ani în proiecte de consultanta în definirea strategiei de securitate informationala, proiecte la cheie si proiecte de audit de securitate. 

Madalin a fost si este implicat in consultanta pentru implementarea Directivei NIS in mai multe organizatii esentiale si se ocupa in coordonarea proiectelor de securitate cibernetica din Romania si la nivel mondial. 

Ilie voinea.jpg

Ilie are o solida fundatie in ceea ce priveste securitatea cibernetica, cu experienta de cel putin 15 ani in managementul IT in domeniul  pharma si de 4 ani are rol de DPO in acelasi domeniu.

cosmin macaneata.jpg

Cosmin este un specialist cu o indelungata experienta in auditarea IT si securitatii cibernetice inca din 2004. Cosmin este Managing partner la Omega Trust. Compania Omega Trust este specializată în zona auditului și testării securității cibernetice, este auditor acreditat NIS.

Evenimente trecute

DSC03918.jpg

Descoperă cheia succesului în securitatea cibernetică cu o sesiune one-to-one exclusivă alături de Mădălin Bratu, mintea inovatoare din spatele Sectio Aurea.

Cu o experiență remarcabilă de 20 de ani în IT și un parcurs profesional impresionant, Mădălin este consultantul de elită pe care orice lider în domeniu și-l dorește alături.

Profitați de oportunitatea unică de a vă îmbogăți cunoștințele și de a vă securiza afacerea într-un mod personalizat și eficient.

Planificați acum întâlnirea dvs. cu Mădălin Bratu și deblocați accesul la soluții de securitate cibernetică la cel mai înalt nivel cat si la o echipa de experti top tier in securitatea cibernetica

bottom of page